ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Gest impresionant făcut de făgărășeni. Defibrilator pentru secția de Pediatrie a Spitalului Municipal

Publicat: luni, 19 Iulie 2021 , ora 17.50

Locuitorii municipiului Făgăraș au pus mână de la mână și au strâns banii necesari pentru achiziționarea unui defibrilator atât de necesar secției de Pediatrie de la Spitalul Municipal.


Aparatul medical a fost dăruit unității de către grupul civic „Împreună pentru copiii din Țara Făgărașului”.


“Am început această campanie în decembrie 2019 și în două luni am strâns aproape 90% din sumă. Apoi, în februarie am început campania mai serios, am înscris proiectul și la Bikeathon. Dar apoi a venit pandemia și toată lumea dona către altă direcție și cumva am sistat. Am ținut legătura cu spitalul, cu domnul doctor Grigoriță, care ne-a indicat care este aparatul de care au nevoie în bugetul pe care noi îl aveam”, a spus una dintre coordonatoarele proiectului, Andreea Streșină.


Grupul „Împreună pentru copiii din Țara Făgărașului” vrea să doteze secția de Pediatrie și cu mini biblioteci pentru fiecare salon.


“Credem că putem să ajutăm cu puțină educație, cu puțină lectură, mai ales copilașii care sunt internați pe termen lung, să aibă ocupație și un sprijin. Să le treacă mai repede timpul, experiențe frumoase din cărțulii, cu animăluțe drăguțe, cu tot felul de lecturi”, a precizat Geanina Recean-Martin, coordonatoare a proiectului.


Printre donatori pentru achiziționarea defibrilatorului se numără copiii antrenați de profesorul de sport Aurelian Curticăpean, Biserica Ortodoxă „Buna Vestire” din Cleveland - SUA și Camera de Comerț Româno-Americană din Cleveland.


În total, peste 200 de persoane au contribuit financiar pentru susținerea proiectului.
Radio România Brașov FM