ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Gratis, la mai multe muzee brașovene, de Ziua Internațională a Muzeelor

Publicat: joi, 18 Mai 2023 , ora 8.33

Azi intri gratis la Muzeul Casa Mureșenilor și Casa Ștefan Baciu.

Este Ziua Internațională a Muzeelor, pe care unele instituții muzeale o sărbătoresc și astfel astăzi.

Acum 46 de ani, în anul 1977, a fost stabilită data de 18 mai ca reprezentând Ziua Internațională a Muzeelor, de către Consiliul Internațional al Muzeelor. Începând de atunci, muzeele din toată lumea oferă această facilitate suplimentară tuturor vizitatorilor noștri, de a ne vizita gratuit în ziua de 18 mai. Și nu întâmplător, acum 19 ani, Ministerul Culturii din Franța a stabilit ca sâmbăta cea mai apropiată de Ziua Internațională a Muzeelor să devină Noaptea Muzeelor. Vă așteptăm pe toți să fiți alături de noi și de ziua noastră”, a precizat managerul Muzeului Casa Mureșenilor, Valer Rus.

Ambele instituții au program de vizitare între orele 9 și 17.

Gratuit pot fi vizitate astăzi și Muzeul de Etnografie și instituțiile muzeale pe care le coordonează: Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, Muzeul din Săcele și Muzeul din Rupea.

Adina Chirvasă