ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Grevă, joi, la penitenciare

Publicat: marți, 19 Septembrie 2023 , ora 9.36

UPDATE

Conflictul de muncă din penitenciare escaladează

După ce și săptămâna trecută au ieșit în fața închisorii pentru un protest, gardienii de la Penitenciarul Codlea anunță că vor ieși din nou joi, 21 septembrie, pentru un nou protest.

De această dată, sindicaliștilor de la Măgura Codlea li se alătură și celelalte federații reprezentative din sistemul penitenciar, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) și Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP).

Sindicaliștii spun că refuză munca suplimentară, ca reacție la refuzul Guvernului de aplicare a Legii salarizării unitare.

“Atragem atenția directorilor și șefilor de structuri din penitenciare că dacă vor urma dispozițiile ilegale ale directorului general al ANP, dacă ne vor împiedica în exercitarea drepturilor sindicale și constituționale, nu vom avea nicio reținere în a sesiza parchetele competente pentru abuz în serviciu. De altfel, vom face acest lucru în privința directorului Penitenciarului Codlea, care la sfârșitul lunii august a dispus planificarea în serviciu a angajaților peste norma de muncă legală, deși aceștia refuzaseră să lucreze suplimentar”, a spus președintele sindicatului Măgura din Penitenciarul Codlea, Alexandru Gherghina.

Sindicaliștii spun că până când nu va fi aplicată legea și nu vor fi deblocate angajările pentru ca posturile vacante să poată fi ocupate, nu vor efectua ore suplimentare și nu vor renunța la protestul lor.

Sorin Țîrcă

...............

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor anunță că joi polițiștii din penitenciare vor ieși în stradă în fața Ministerului Finanțelor și vor bloca timp de câteva ore activitatea tuturor penitenciarelor din România.

Potrivit Radio România Actualități, sindicatele dezaprobă într-un comunicat măsurile de austeritate anunțate de guvern, desființarea posturilor de șefi de birou, neplata muncii suplimentare și a celei prestate în zilele de repaus săptămânal și de sărbători legale.

În plus, ele acuză Administrația Națională a Penitenciarelor că impune muncă suplimentară, forțată și neplătită.

Sursa foto: anp.gov.ro

Radio România Actualități