ACUM:
9.03
Weekend împreună
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Guvernul pregătește ordonanța de urgență pentru rectificarea Bugetului de Stat

Publicat: luni, 26 Iulie 2021 , ora 11.16

Guvernul pregătește ordonanța de urgență pentru rectificarea Bugetului de Stat, care va fi adoptată la jumătatea lunii viitoare.


Potrivit Radio România Actualități, mai multe ministere solicită sume suplimentare importante.


Ministerul Transporturilor și Infrastructurii cere în plus aproape 3 miliarde de lei, iar cel al Agriculturii peste 2 miliarde.


Vicepremierul Dan Barna spunea că cei mai mulți bani la rectificarea bugetară se vor duce la investiții, în domenii precum infrastructură, sănătate și dezvoltare locală. Dan Barna a amintit că premierul Florin Cîțu, care este și ministrul interimar al finanțelor, a cerut de la fiecare minister stadiul cheltuielilor bugetare și sumele de bani necesare pentru viitor.


“Domeniile principale care vor fi avute în vedere de către rectificare sunt transporturile, zona de infrastructură, sănătatea și dezvoltarea locală”, a spus Dan Barna.


Ministrul dezvoltării, Cseke Attila, a precizat că ministerul său are o execuție bugetară de 68% și că la rectificare va cere sume importante pentru a continua finanțarea proiectelor deja începute.


“Vorbim aici în primul rând de PNDL, de asemenea pe Compania Națională de Investiții avem o execuție bugetară de aproape 70% și din analiza noastră vom solicita suplimentări de credite bugetare acolo. Cam acestea sunt principalele programe de investiții din Ministerul Dezvoltării. Sigur, această analiză va avea loc și vom discuta cu cei de la Finanțe”, a declarat Cseke Attila.


Și ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a solicitat Ministerului Finanțelor să aloce fonduri suplimentare la rectificarea bugetară, pentru a finanța anul acesta, în plus față de anul trecut, un număr de peste 6.000 de rezidenți în învățământul superior medical.

Radio România Actualități