ACUM:
10.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

IAR Brașov începe plata dividendelor aferente anului 2020

Publicat: joi, 15 Iulie 2021 , ora 15.09
IAR Brașov va distribui, începând de joi, dividendele aferente anului 2020, precum și dividendele neîncasate pentru anii 2017, 2018 și 2019 (acolo unde este cazul) informează AGERPRES.


Potrivit unui comunicat al companiei, valoarea dividendului brut pe acțiune aferent anului 2020 este de 0,42 lei.


“Impozitul pe dividende va fi reținut la sursă în cotele prevăzute de actele normative în vigoare, iar cheltuielile pentru distribuirea dividendelor vor fi suportate de către acționari din suma totală de plată. Distribuirea dividendelor se va face într-una din următoarele variante: prin virament, prin virament în conturile participanților, în numerar”
, se mai arată în comunicat.


IAR Brașov este o companie aeronautică de tradiție cu rădăcini adânci în istoria aviației, activitatea sa începând încă din anul 1925. Reînființată după 1968, a cooperat în principal cu firme occidentale, precum Aerospatiale și Turbomeca din Franța, Britten Norman din Marea Britanie.


Din 1970, IAR Brașov devine unicul fabricant de elicoptere din România, atât militare cât și civile. Începând cu anul 1978, rămâne singurul fabricant mondial al versiunii militare a elicopterului Puma, al cărui contract de licență este semnat în 1974.


Compania a produs și livrat mai mult de 360 elicoptere Puma și Alouette III sub licență Aerospatiale (astăzi integrată în compania Airbus Helicopters fosta Eurocopter SAS), 830 planoare și motoplanoare, precum și 136 de avioane ușoare în proprie concepție.

În prezent, IAR Brașov este o unitate specializată pentru mentenanță, reparații și reparații capitale pentru elicopterele Puma și Alouette III. De asemenea, IAR este implicată în fabricarea de ansamble, subansamble și piese pentru diverși producători din industria aeronautică mondială.

Radio România Brașov FM