ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Știri din Brașov Înapoi

Iaurtul comandat pentru școlarii din județul Brașov, donat persoanelor defavorizate

Publicat: marți, 6 Aprilie 2021 , ora 9.15

Din cauza modificării „peste noapte” a structurii prezentului an școlar, prin prelungirea cu 3 săptămâni a vacanței de primăvară pentru elevi, Consiliul Județean Brașov a rămas pe stoc cu 42.000 de porții de iaurt, comandate în cadrul programului „Laptele și cornul”, pentru data de 12 aprilie, zi în care elevii ar fi trebuit să fie prezenți la școală.


Acum sunt căutate soluții pentru ca produsele lactate să fie redistribuite înainte de expirare. Ca urmare, consilierii județeni sunt convocați, astăzi, în ședință extraordinară, pentru a-și da acordul pentru ca, prin Asociația Banca Regională Pentru Alimente Brașov, produsele lactate să fie donate persoanelor defavorizate din județ.


Amintim că, potrivit Ordinului Ministrului Educației și Cercetării din 29 ianuarie 2020, privind structura prezentului an școlar, vacanța de primăvară în învățământul preuniversitar ar fi trebuit să aibă loc în perioada 2-11 aprilie, iar din 12 aprilie elevii să se întoarcă la cursuri. Dar, săptămâna trecută, Guvernul României a emis un ordin de prelungire a acestei vacanțe pentru perioada 2 aprilie – 3 mai.

Camelia Vlad