ACUM:
19.15
Pasaj urban
Urmează:
20.00
Pasaj urban (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Încă un pas înainte pentru Piața Prefecturii

Publicat: miercuri, 20 Noiembrie 2019 , ora 17.31

Proiectul amenajării Pieței Prefecturii și transformarea zonei în pietonal a primit avizul Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și al Comisiei de Circulație a municipiului, în forma propusă de proiectant.

Mai departe, mai trebuie obținut avizul de mediu, apoi proiectantul va trebui să întocmească documentațiile.

Concret, trebuie elaborată Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) care echivalează cu un studiu de fezabilitate, ce va oferi valoarea estimată a proiectului.

Mai departe, municipalitatea va organiza o nouă licitație pentru proiectul tehnic și lucrările de execuție. Lucrările de amenajare propriu-zisă a Pieței vor începe însă doar după ce se va stabili o soluție pentru o parcare subterană.

Reamintim că proiectul propune o reamenajare a zonei dintre Modarom și Prefectură, inclusiv o parte din străzile Nicolae Bălcescu, Politehnicii și Postăvarului.

Toată zona va fi transformată într-o zonă pietonală ce va contrabalansa Piața Sfatului, la celălalt capăt al străzii Republicii.

Piața va cuprinde și o fântână arteziană încastrată în paviment, cu coloane de apă.

Breteaua Eroilor dintre Star și Modarom va fi transformată într-o pădure urbană, cu arbori de talie mai mare, care vor fi plantați gata crescuți, completată cu un șir de arbori pe Postăvarului în zona facultății.

Strada Postăvarului va avea de asemenea un aliniament nou de arbori. 

Adina Chirvasă