ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încep controalele în școli!

Publicat: duminică, 17 Septembrie 2023 , ora 20.09

Inspectorii sanitar-veterinari încep luni controalele în toate unitățile de învățământ pentru a vedea dacă sunt respectate siguranța alimentară și igiena spațiilor pentru prepararea și servirea meselor.

Sunt vizate creșele, grădinițele, școlile și unitățile care funcționează în regim after-school, semi-internat sau internat.

Vor fi verificate cerințele referitoare la construcție și dotarea cu facilități și echipamente a blocurilor alimentare și cantinelor, condițiile de igienă și de întreținere a spațiilor de prelucrare și depozitare a alimentelor, a echipamentelor de protecție și de lucru, dar și lista furnizorilor de produse alimentare acceptați.

Șeful ANSVSA, Alexandru Bociu, susține că în cazul constatării unor deficiențe, se vor lua măsuri precum retragerea de la consum a produselor neconforme, aplicarea de amenzi de până la 40.000 lei, suspendarea temporară sau chiar interzicerea a activității.

Sursa info: RADOR 

Sursa foto: arhivă 

Radio România Actualități