ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Incidența cumulată a cazurilor de coronavirus a ajuns la 6.00, în municipiul Brașov. Școlile rămân deschise, deocamdată

Publicat: marți, 16 Martie 2021 , ora 14.54

Incidența cumulată a cazurilor de coronavirus a ajuns la 6.00, în municipiul Brașov, astăzi și la 4.11, în județ. Totodată, la Brașov au fost raportate 273 de cazuri noi de coronavirus, numărul total de îmbolnăviri ajungând la 35304.

Chiar dacă municipiul Brașov a ajuns, astăzi, la incidența de carantină, școlile au continuat activitățile cu prezență fizică. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Brașov, o decizie ar putea fi luată miercuri, în funcție de indicele ce va fi calculat de DSP. Practic, au precizat cei de la Inspectorat, decizia suspendării activităților cu prezență fizică este luată după ce loclitatea a depășit pragul de 6 la mie.

În altă ordine de idei, ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății prevede faptul că atunci când localitatea depășește rata de 6 la mie, unitățile școlare trec în online fără a mai aștepta decizia Comitetului pentru Situații de Urgență, pentru carantinarea acelei localități.

În prezent, în județul Brașov, doar la Sânpetru, activitățile cu prezență fizică au fost suspendate la Școală și la Grădiniță, după ce localitatea a depășit, vineri, 12 martie, incidența de 6 la mie.

Adina Chirvasă