ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Întârzieri de peste 120 de minute, în urma grevei de avertisment a sindicaliștilor CFR

Publicat: vineri, 15 Septembrie 2023 , ora 11.05

Greva de avertisment a sindicaliștilor CFR a dat peste cap traficul feroviar din întreaga țară.

Între orele 07.00 și 09.00, majoritatea trenurilor au staționat în gări și au acumulat întârzieri de peste 120 de minute.

La această oră circulația se desfășoară normal, dar trenurile de pe rutele lungi în continuare înregistrează întârzieri semnificative.

A fost afectată circulația a peste 300 de trenuri de călători, iar o parte dintre aceștia au spus că nu știau despre protest și nici nu au fost informați de angajații din gară, informează Agerpres.

Potrivit conducerii ANPC, călătorii au posibilitatea de a solicita banii înapoi pe bilete.

"Recomandările ANPC ar fi să solicite operatorului economic, în cazul de față CFR, rambursarea tichetelor pentru a-și putea redirecționa banii pentru achiziționarea unor alte variante de transport. Din păcate, astfel de situații intră în categoria celor neprevăzute. Este dreptul consfințit de a se organiza astfel de proteste",
a precizat Horia Constantinescu.

Sindicaliștii au mai anunțat că săptămâna viitoare ar urma să discute cu premierul Ciolacu problema lipsei bugetelor la CFR Călători și CFR Infrastructură și a rectificării bugetare.

Sindicaliștii au luat decizia de a intra în grevă din cauza lipsei contractului colectiv de muncă.

Nesemnarea acestui contract vine pe fondul lipsei bugetului companiei.

Sindicaliștii cer totodată și investiții masive în infrastructură și în materialul rulant. 

Nucu Jalea