ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

“Istoria la persoana I” revine în Piața Sfatului

Publicat: luni, 18 Septembrie 2023 , ora 13.16
„Istoria la persoana I” poate fi retrăită, duminică, pentru câteva ore, în Piața Sfatului.

În cadrul evenimentului Retro Marktplatz, vă puteți reîntâlni cu trei personaje istorice reprezentative ale Brașovului: George Barițiu, fondatorul Gazetei de Transilvania, Elena Mureșianu, prima pictoriță cu studii superioare de pe meleagurile românești, și Maria Baiulescu, scriitoare și mare feministă a secolului XX.

“Duminică îi așteptăm pe brașoveni și pe turiști în Piața Sfatului, locul bine știut pentru întâlnirile cu personajele istorice. Am primit invitația de la organizatorii târgului Retro Marktplatz. Ne-am bucurat tare mult, că ne era dor să îmbrăcăm costumele și să ieșim la povești și am văzut că vremea o să țină cu noi duminică. Așa că îi așteptăm pe cei interesați sau pe cei care doar vor fi pe acolo, prin trecere, să ne auzim la o poveste”, a spus reprezentantul Asociației Coultour, Simona Ciuraru.

De vorbă cu personajele istorice se poate sta duminică între orele 15.00-18.00.

Evenimentul face parte din programul Târgului „Retro Marktplatz”, organizat în perioada 22-24 septembrie de Asociația „Breasla Meșteșugarilor din Țara Bârsei”, în parteneriat cu Primăria Brașov.

Scopul acestui târg-eveniment este de celebrare a Pieței Sfatului, care a fost, timp de câteva secole, una dintre cele mai importante piețe din estul Europei și despre care se poate spune că reprezintă locul în care s-a născut viitorul oraș Brașov.

Mai multe, aici:
Retro Marktplatz – Piața Sfatului Brașovului de altădată

Camelia Vlad