ACUM:
9.03
Weekend împreună
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Italia, câștigătoarea Euro 2020

Publicat: luni, 12 Iulie 2021 , ora 10.20
Italia a câștigat, duminică seară, pe Stadionul Wembley din Londra, Campionatul European de fotbal Euro 2020, învingând în finală Anglia, scor 4-3 în urma loviturilor de departajare.


Pentru Italia este al doilea trofeu continental, după cel obținut în 1968.


Pentru britanicii a deschis scorul Luke Shaw, în minutul 2 cu cel mai rapid gol înscris vreodată într-o finală de Euro. Italienii au egalat prin Bonucci, în minutul 67 si a devenit cel mai în vârstă jucător care a înscris într-o finală de Euro la 34 de ani și 71 de zile.


La finalul prelungilor scorul a rămas egală 1 la 1 și meciul a fost decis la loviturile de departajare. Pentru Italia au marcat Berardi, Bonucci și Bernardeschi. Au ratat Belotti și Jorginho.


Pentru Anglia au marcat Kane și Maguire. Au ratat Rashford, Sancho și Saka.


Portarul italienilor Gianluigi Donnarumma a fost eroul serii. Noul jucător al lui PSG a aparat execuțiile lui Sancho și Saka și a făcut-o pe Italia campioana Euro 2020. Pentru prestația din intreg Campionatul European, portarul a fost desemnat de UEFA "Jucătorul turneului", în timp ce fundașul italienilor, Leonardo Bonucci a fost premiat cu "Omul meciului" în finala cu Anglia.


Gheata de Aur a turneului a fost câștigată de Cristiano Ronaldo, cu 5 goluri și o pasă decisivă.


Distincția de "Cel mai bun tânăr jucător al turneului" i-a revenit lui Pedri, mijlocașul Barcelonei.

Adrian Susanu