ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Legea pensiilor speciale în noua formă va fi adoptată până la finalul acestei luni

Publicat: duminică, 17 Septembrie 2023 , ora 20.17

Legea pensiilor speciale în noua formă, cu modificările cerute de Curtea Constituțională, urmează să fie adoptată până la finalul lunii septembrie - afirmă președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

Într-o intervenție la postul Prima TV, el a precizat că toate categoriile de pensii speciale sunt vizate de această nouă lege, dar pentru că în cazul magistraților și al altor categorii nu se pot elimina, așa cum s-a întâmplat la parlamentari, atunci va fi aplicat principiul impozitării, lucru acceptat de Curte.

Totodată, a adăugat Simonis, trebuie stabilite limite maxime pentru fiecare categorie profesională în parte, astfel încât să nu mai existe pensii speciale de 40.000 sau chiar de 70.000 lei. El a adăugat că parlamentarii așteaptă de la guvern o analiză pentru a decide care să fie această limită maximă.

Amintim că luna trecută, judecătorii Curții au întors în Parlament noua lege a pensiilor. Potrivit instanței, pensiile aflate în plată nu pot fi remodelate pe baza altor principii decât cele avute în vedere de legea sub imperiul căreia acestea au fost obținute.

Sursa info: RADOR

Radio România Actualități