ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Știri din Brașov Înapoi

„Masa caldă” pentru elevii din comunitățile vulnerabile continuă și în 2022

Publicat: miercuri, 29 Decembrie 2021 , ora 19.07

„Masa caldă”, programul pilot de suport alimentar pentru elevi din comunități vulnerabile, continuă și în 2022, potrivit unei hotărâri aprobate de Guvern.

În total, este vorba despre 150 de unități școlare din toată țara. Din județul Brașov, incluși în program sunt elevi din ciclurile primar și gimnazial din școlile din Părău, Ticușu și Lisa.

Programul presupune acordarea unui pachet alimentar sau a unei mese calde pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei pe beneficiar, incluzând TVA.

Se vor distribui produse alimentare obținute în unități autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, în conformitate cu prevederile legislației sanitar-veterinare.

Programul se derulează în paralel cu alte programe similare implementate și cu sprijinul autorităților publice locale. Acesta este al treilea an de desfășurare a programului pilot, iar menirea lui este să sprijine preșcolarii și elevii din clasele primare și gimnaziale, din comunitățile vulnerabile, pentru reducerea abandonului școlar.

Adina Chirvasă