ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Mască de protecție obligatorie în centrul istoric al Brașovului

Publicat: miercuri, 19 Mai 2021 , ora 10.35

Chiar dacă au fost eliminate multe dintre restricțiile impuse pe perioada pandemiei de Covid-19 pentru prevenirea răspândirii bolii, a rămas măsura de purtare a măștii de protecție în spațiile publice închise.

Mai mult, autoritățile sanitare din Brașov au stabilit ca masca să fie purtată în continuare în jurul unităților de învățământ de către persoanele care staționează pe un perimetru de până la 50 m față de acestea și în unele zone turistice unde au fost constatate frecvent aglomerări de persoane.


Potrivit deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov, este obligatorie purtarea măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, stații, spațiile comerciale, piețe, târguri și talciocuri.


În hotărârea autorităților județene sunt specificate și zonele în care se aplică măsura preventivă a purtării măștii.


Pentru municipiul Brașov sunt indicate Piața Sfatului, Piața George Enescu, Grădina Zoologică în zona caselor de marcat și străzile: Republicii, Apollonia Hirscher, Mureșenilor, Michael Weiss.

Aceeași prevedere și pentru parcarea Valea Cetății Râșnov, respectiv parcarea de lângă Rezervația Valea Zimbrilor.


În Bran, masca va fi purtată zilnic pe aleea de acces la Castel și miercurea în Piața Târgului. La fel, în zona dispensarului uman și a punctelor farmaceutice din comuna Măieruș.

Camelia Vlad