ACUM:
13.00
Radiojurnal Radio România
Urmează:
13.15
Pulsul zilei (continuare)
Apoi:
14.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Masca de protecție, obligatoriu de purtat și în spațiile deschise din toate localitățile județului Brașov

Publicat: marți, 3 Noiembrie 2020 , ora 15.17

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de luni o nouă hotărâre prin care sunt înăsprite măsurile de prevenire a răspândirii noului virus.

Astfel, dacă până ieri, masca de protecție era obligatorie în spațiile deschise doar în localitățile cu valoarea ratei de incidență de peste 3 la 1.000 de locuitori, începând de astăzi această valoare a fost redusă la 1,5.

De menționat este că măsura se aplică în toate localitățile din județele care înregistrează o rată de infectare de peste 1,5 la mia de locuitori.

Având în vedere că incidența cumulată a cazurilor confirmate de Covid-19 la 1.000 de locuitori pentru ultimele 14 zile în județul Brașov este de 2,99, potrivit ultimului raport DSP Brașov, măsura purtării măștii de protecție inclusiv în spațiile deschise se aplică în toate cele 58 de localități, chiar și acolo unde nu a mai fost confirmat nici un caz în ultimele 2 săptămâni.

De asemenea, a fost actualizată lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Camelia Vlad