ACUM:
14.05
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Știri din Brașov Înapoi

Municipalitatea a cumpărat 12 senzori de măsurare a calității aerului. Unde îi vreți amplasați?

Publicat: joi, 9 Iulie 2020 , ora 17.24

Municipalitatea a cumpărat primii 12 senzori din sistemul de măsurare și monitorizare a parametrilor de calitate a aerului pentru spațiile publice din Municipiul Brașov. Până săptămâna viitoare, brașovenii pot să facă propuneri unde să fie aceștia amplasați în oraș. Senzorii sunt de trei tipuri. În plus, municipalitatea a mai cumpărat și accesoriile necesare punerii în funcțiune și alimentării electrice a lor, precum și aplicațiile software necesare.

“Parametrii măsurați vor fi analizați în cadrul laboratorului urban înființat de municipalitate în centrul CATTIA, laborator în care se vor testa diverse tehnologii inovative, senzori de mediu, stații meteo, în vederea replicării la nivel de municipiu a tehnologiilor care vor fi considerate a fi bune practici și care se vor preta a fi extinse pe întregul teritoriu al municipiului Brașov”, a spus Gabriela Vlad, directorul Direcției Tehnologii Informaționale și Servicii Electronice din cadrul Primăriei Brașov.

Cei care au propuneri, le pot trimite Primăriei sau pe adresa contact@brasovcity.ro. Informațiile culese de acești senzori vor fi transmise și la Agenția de Mediul și Garda de Mediu. Costul ansamblului, plus partea de montare, se ridică la peste 77.000 de lei, cu tot cu TVA.

Adina Chirvasă