ACUM:
9.03
Weekend împreună
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Numărul cazurilor Covid, în ușoară tendință de creștere, spune medicul Valeriu Gheorghiță. Aproape 4.900.000 de vaccinați, în România

Publicat: miercuri, 21 Iulie 2021 , ora 10.17
Numărul cazurilor de COVID în România prezintă o ușoară tendință de creștere, spune coordonatorului campanie naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, iar săptămâna trecută s-au raportat cu aproape 40% mai multe infectări față de săptămâna precedentă, informează Radio România Actualități.


Această tendință de creștere se înregistrează în 20 de țări europene, în special la tineri.


Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a anunțat că în perioada 11-17 iulie, la nivel european, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu 64,3%. Această creștere a fost observată în 20 de țări europene, iar majoritatea cazurilor au fost semnalate la tinerii între 15 și 24 de ani. Valeriu Gheorghiță a mai spus că și în România a crescut numărul cazurilor de COVID-19.


Datele din România ne arată că avem o creștere a numărului de cazuri cu 38,9%. Există o ușoară tendință de a înregistra în perioada următoare o creștere a numărului de cazuri, ceea ce desigur este un lucru care este foarte important și supravegherea epidemiologică rămâne determinantă pentru perioada următoare”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.


Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat ieri că nu se poate estima când se va resimți, și în România, cel de-al 4-lea val al pandemiei de coronavirus, dar că autoritățile se așteaptă la o creștere a numărului de infectări.

Ea a atras, încă o dată, atenția că vaccinarea cu schemă completă asigură protecție față de forme severe ale bolii și scade semnificativ riscul de deces. În privința administrării unei a 3-a doze de vaccin anti-COVID, ea a precizat că se așteaptă recomandările europene în acest sens.


Totodată, autoritățile au anunțat ieri peste 11.000 de persoane au făcut prima doză de ser anti-covid sau pe cel în doză unică - cele mai multe din ultimele 10 zile.

Totalul celor vaccinați în țara noastră se apropie, astfel, de 4.900.000.

Conform estimărilor, mai puțin de jumătate din populația României beneficiază de un grad de protecție dobândită prin vaccinare sau după trecerea prin boală. Sunt diferențe destul de mari de la un județ la altul, cea mai bună situație fiind în București, Cluj și Ilfov, unde rata de imunitate colectivă este peste 60%. În cea mai mare parte a țării, însă, abia s-a trecut de 20%.

Între timp, ieri s-au raportat 95 de cazuri noi de COVID - cele mai multe din ultima lună și aproape dublu față de acum o săptămână, precum și 4 decese asociate. 36 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă.

Radio România Actualități