ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

O mașină de teren nouă, transformată în ambulanță, pentru Salvamont Poiana Brașov

Publicat: vineri, 20 Ianuarie 2023 , ora 14.45

Salvatorii montani din Poiana Brașov au în dotare o mașină de teren nouă, transformată în ambulanță.

Mașina achiziționată vine să completeze flota de vehicule ce operează în Masivul Postăvaru.

Serviciul Salvamont este unul dintre cele mai performante servicii pe care le avem la nivel de județ. Această instituție desfășoară activități 24 din 24 de ore (...) O să vă prezentăm și tot ceea ce poate să facă această mașină, dotările performante pe care le are, de ultimă generație, o mașină pe care am luat-o pentru a eficientiza timpii de salvare, o mașină care poate să urce foarte repede și o mașină care să poată transporta persoane întinse pe targă", a precizat viceprimarul Sebastian Rusu, coordonatorul serviciului.

Ce dotări are noua achiziție ne-a spus șeful serviciului Salvamont Poiana Brașov, Cătălin Petrescu:

“Toyota Land Cruiser este una dintre cele mai bine cotate mașini de teren la nivel mondial. Este mașina pe care o avem și noi în dotare, o mașină echipată și omologată ca fiind A2, deci mașină de transport pacienți, dotată și cu targă pentru transportul accidentaților în mediul montan, aspiratorul de secreți, defibrilator, oxigen. Deci ea vine dotată cu absolut toată aparatura de care este nevoie și materialele medicale de care este nevoie pentru a îngriji un pacient în condițiile cele mai bune. Avantajul foarte mare este că pacientul stă întotdeauna într-un mediu controlat și salvatorii montani îl pot supraveghea și monitoriza în permanență pe toată durata transportului”.

În această iarnă, Primăria dorește să mai achiziționeze și un nou snowmobil, care va intra și el în flota salvatorilor montani din Poiana Brașov.

Nucu Jalea