ACUM:
21.00
Pop Star
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Înapoi

O nouă ediție SlanăFest, la Brașov

Publicat: luni, 12 Februarie 2024 , ora 11.03
SlanăFest revine la Brașov, în perioada 15-18 februarie.

Ajuns la a cincea ediție, evenimentul gastronomic, în acest an cu sloganul “Cel mai bun prieten al omului este porcul”, are ca scop promovarea produselor autentice tradiționale din Ardeal, spune organizatorul evenimentului, Zakarias Barna:

“Dacă este februarie, e vreme de o slănină bună, sărată, afumată, maturată bine, cu un pumn de brânză bună, o ceapă dulce și multă, multă voie bună. Cei interesați sunt așteptați la 4 zile de târg gastronomic, cu produse alimentare tradiționale preparate cu multă migală și mare pricepere, și la concursul slăninelor, duminică la prânz, unde se vor juriza și se vor premia aceste capodopere ale țăranilor de pe meleagurile noastre”.


Organizatorii SlanăFest promit și în acest an multe surprize culinare, cu produse delicioase precum plăcinta cu slănină, ciocolată cu jumări și specialități din slănină decorate cu foiță de aur.

“În fiecare an apar și o serie de produse extrem de creative, făcând deliciul publicului. În edițiile precedente am avut mozzarella cu slănină, ecler cu cremă de jumări, ciocolată cu praline cu slănină sau specialități din slănină decorate cu foiță de aur. Totul este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază al țăranului transilvănean, ignorat pe nedrept în ultima perioadă”, a adăugat Zakarias Barna.

Târgul gastronomic este organizat în parcarea de lângă curtea Bisericii Evanghelice-Lutherane din Brașov, pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 4.
Camelia VLAD