ACUM:
18.00
Auto Radio (continuare)
Urmează:
19.00
Rockada
Apoi:
20.00
Rockada

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O săptămână până la Evaluarea Națională. Ce trebuie să știe candidații

Publicat: luni, 14 Iunie 2021 , ora 12.42

Mai este doar o săptămână până începe primul examen național din acest an, Evaluarea Națională pentru cei care au terminat clasa a VIII-a.


Prima probă va fi în 22 iunie, la Limba și literature română, a doua, în 24 iunie, la Matematică, iar în 25 iunie, la Limba și Literatura maternă, pentru elevii care învață în clasele cu predare în limbile minorităților naționale.


Pentru cei ce susțin testele, sunt câteva modificări. Cea mai importantă schimbare anunțată este faptul că elevii vor putea sublinia cuvintele în textele de la Limba Română și vor putea desena pe figurile geometrice de la Matematică, iar acestea nu vor fi considerate semne.


De asemenea, elevii vor avea 15 minute în plus pentru completarea datelor.


În privința procedurilor, elevii trebuie să știe că, față de 2020, nu le va mai fi măsurată temperatura la intrarea în unitatea școlară, însă masca și distanțarea trebuie respectate.


Accesul în unitatea de învățământ se realizează până la ora 8:30, iar probele încep la ora 9.00. În acest interval, elevii vor fi legitimați, vor primi tipizatul pentru examen și ciorna. Tipizatul va fi lipit în colt numai după ce au fost date subiectele.


În sala de examen, elevii nu au voie cu niciun fel de materiale ajutătoare asupra lor. Nici cu ghiozdan, rucsac, poșete sau sacoșe. Toate vor fi lăsate într-o altă sală, stabilită de comisie.


Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie nu sunt primiți în examen.


E interzis, de asemenea, accesul cu telefoane mobile, căști audio sau alte mijloace de comunicare cu exteriorul. Toate acestea sunt considerate tentative de fraudă, iar candidații sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu.


Eliminarea din examen înseamnă că acel candidat primește nota 1 din oficiu. Examenul va fi supravegheat audio-video, la fel și sala în care vor fi depozitate bagajele.

Adina Chirvasă