ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Obiectiv DSP Brașov: 200.000 de persoane vaccinate antiCovid până în 1 iunie 2021

Publicat: luni, 10 Mai 2021 , ora 8.40

Maratoanele de imunizare sub sloganul ,,Liber la vaccinare! Liber la viață!", demarate în județul Brașov la începutul lunii mai, par să le dea încredere cetățenilor să se vaccineze împotriva virusului Covid-19, mai ales că totul se întâmplă repede, fără programare.

Astfel, autoritățile sanitare și locale au stabilit împreună un calendar de vaccinare în locuri informale.

"De exemplu, merge foarte bine campania de vaccinare în cadrul companiilor. Cel puțin 26 de companii și-au exprimat dorința de a-și vaccina angajații, fie la sediul firmei, fie în sediile centrelor de vacinare, pe bază de liste. Sunt peste 1.900 de persoane vaccinate în acest proiect. Practic, venim în întâmpinarea tuturor cu modelul de vaccinare care îi vine mai aproape și care pare mai accesibil și mai ușor de acceptat", a declarat directorul DSP Brașov, dr. Andrea Neculau.

Sursa citată a precizat că sunt mai multe proiecte care vor fi puse în aplicare în perioada următoare, astfel încât, până în luna iunie, să fie atins obiectivul de 200.000 persoane imunizate la Brașov.

"Am depășit deja pragul de 100.000 de persoane vaccinate la Brașov. Ținta mea este ca cel puțin 200.000 de oameni să facă acest pas, iar eu cred că până la 1 iunie se va întâmpla. Ne îndreptăm și către medicii de familie, care au început să vaccineze în cabinetele lor, pe ideea «Mai simplu nu se poate decât o singură doză și ești liber să îți continui viața»", a menționat directorul DSP Brașov. În cabinetele medicilor de familie vaccinarea se face cu serul Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză.  

La maratonul de vaccinare în Spitalul Militar Brașov, care se desfășoară în perioada 4-11 mai, s-au imunizat până acum circa 700 de persoane pe zi, a precizat dr. Neculau, care a adăugat: "Ne întoarcem, însă, și la «Școli în siguranță», cu profesori vaccinați în procent foarte mare, și continuăm cu vaccinarea elevilor eligibili, dar și a studenților, în această sătămână".

Cu acordul DSP Brașov, autoritățile locale au stabilit, la rândul lor, mai multe locații din oraș unde vor fi invitați brașovenii, dar nu numai ei, să se vaccineze. Amintim că primul eveniment din cadrul acestei campanii s-a derulat la Teatrul Sică Alexandrescu cu titlul ,,Liber la cultură!" și a fost dedicat artiștilor și celor care apreciază cultura. Ieri, de Ziua Europei, iubitorii de călătorii au fost invitați să se vaccineze în Piața Sf. Ioan (în spatele hotelului Aro), sub sloganul "Liber în Europa" (vezi foto), iar până la sfârșitul lunii iunie sunt stabilite alte 8 evenimente tematice.

Calendarul acestor evenimente:

Luna mai

16 mai - Liber la restaurante - campania de vaccinare îi vizează pe angajații din domeniul HoReCa și pe cei care își doresc să aibă din nou acces în restaurante și cafenele.

23 mai - Liber în tribune - se va desfășura la Patinoarul Olimpic și este un eveniment dedicat sportivilor și suporterilor care vor să se întoarcă în tribune.

30 mai - Liber la piscine - este un eveniment dedicat tuturor celor care iubesc natația și se va desfășura la Bazinul Olimpic.

Luna iunie

1 iunie - Liber la joacă - este un eveniment dedicat brașovenilor care vor să își vadă copiii la locurile de joacă să interacționeze cu alți părinți, fără frica de a se îmbolnăvi. Evenimentul se va desfășura la locul de joacă cu specific aeronautic, din centrul civic .

6 iunie - Liber la cinema - un eveniment dedicat cinefililor, dar și angajaților de la sălile de cinema și celor din mall-uri. Intenția Municipalității este de a organiza o campanie de vaccinare în sistem drive-thru.

13 iunie - Liber la concerte - pentru toți cei care duc dorul concertelor și pentru cei care organizează astfel de evenimente. Vaccinarea se va desfășura într-o sală de concerte.

21 iunie - Liber în biserici - un eveniment dedicat atât enoriașilor, cât și personalului ecumenic. Evenimentul este propus a se desfășura în curtea sau în clădirea unei biserici.

Eveniment final - Liber în Brașov - la sfârșitul campaniei, în Piața Sfatului se va desfășura un eveniment dedicat turiștilor și tuturor brașovenilor, care să marcheze intrarea într-o nouă etapă în lupta cu pandemia.

Camelia Vlad