ACUM:
19.00
Radiojurnal Radio România
Urmează:
19.15
Pasaj urban
Apoi:
20.00
Pasaj urban (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Organizația Medici fără Frontiere caută români pentru misiuni de salvare

Publicat: joi, 28 Martie 2019 , ora 11.08

Organizația Medici fără Frontiere caută români pentru misiunile de salvare. Mai exact, este vorba despre medici și farmaciști, dar și specialiști în resurse umane și logistică sau aprovizionare.

Căutați sunt oamenii care își doresc să se implice în acțiuni umanitare, capabili să se adapteze la situații noi, apți să improvizeze, rezistenți la stres și care au cunoștințe de engleză și/sau franceză.

Costurile de transport, vize, cazare, diurnă, vaccinuri sunt acoperite de organizație. Misiunile pot dura între 1 și 12 luni și sunt plătite.

În ultimii 5 ani, 35 de români au fost recrutați de organizația Medici fără Frontiere, iar în acest moment, 5 români se află în misiuni în țări precum Yemen, Republica Democrată Congo sau Liban.

„Medici fără Frontiere” este o organizație umanitară internațională creată de medici și jurnaliști, care a luat naștere în 1971, în Franța. Oferă ajutor imparțial oamenilor afectați de conflicte armate, epidemii, dezastre naturale și celor care nu au acces la îngrijire medicală, indiferent de etnie, religie, sex sau afiliere politică.

În 1999, Medici fără Frontiere a primit Premiul Nobel pentru Pace. Astăzi este prezentă în peste 70 de țări din întreaga lume.

Adina Chirvasă