ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Înapoi

Participanți de toate vârstele au înfruntat frigul și au luat parte la Crosul 15 Noiembrie

Publicat: duminică, 12 Noiembrie 2023 , ora 14.03

Astăzi a avut loc Crosul 15 Noiembrie, cea mai importantă competiție de alergare din Brașov.

Prima ediție a avut loc în anul 1990 ca un omagiu adus revoltei muncitorilor brașoveni ce avusese loc cu 3 ani în urmă. Ziua care nu se uită este marcată an de an, iar ca în fiecare an la finiș s-au adunat susținătorii sportivilor.

 „Am venit să susținut un prieten. Nu cred că are șanse să câștige. Este sportiv de performanță, dar la alt sport. Însă este pregătit fizic și la alergare”, ne-a declarat un spectator.

Eu am venit să îl susțin pe Bogdan Damian. Care a terminat pe locul 2 la Campionatul Național de duatlon sprint. Și acum așteptăm să vedem dacă termină pe primul loc și la cros”, a spus o altă susținătoare.

Am venit să fiu alături de soțul meu, care aleargă. Nu cred că are șanse să câștige, dar sperăm că va scoate un timp bun. Plăcerea alergării și participării contează. Face alergări montane, dar la Crosul 15 Noiembrie participă la prima ediție”, a menționat o brașoveancă.

Crosul se desfășoară pe traseul pe care au mărșăluit muncitorii de la Uzina Steagul Roșu acum 36 de ani. Pe o lungime de 5 kilometri, traseul leagă platforma Roman de zona Modarom, unde a fost punctul final al manifestărilor.

Cum a fost cursa principală aflăm de la sportivii care au treccut printre primii linia de sosire:

 „A fost puțin cam frig, dar ok per total. De zece ani particip la această competiție. Am fost aproape de câștig, am terminat pe locul secund la naționale”.

Foarte tare a fost, dar și foarte rece. Este cea de-a treia ediție la care particip”.

Ediție foarte interesantă, de fugă. Am venit pe un loc 3 meritat și muncit la final de sezon. Este prima participare, dar sper ca în viitorul apropiat să mai vin aici”.

Pe lângă clasicul cros au fost organizate mai multe competiții inclusiv triatlon și o cursă de duatlon pentru cei mici. Ce ne-au declarat micuții:

Particip la categoria 11-12 ani, la duatlon. Particip destul de des la competiții”.

M-am înscris la probele de alergare și la bicicletă. Nu este greu pentru mine. Îmi place”.

Particip pentru că îmi place spiritul de competiție și mereu vreau să termin pe primul loc”.

Peste 700 de sportivi amatori și cei mai buni duatloniști din România au luat startul la ediția de anul acesta.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: Radio România Brașov FM
Nucu JALEA