ACUM:
14.00
Buletin de știri
Urmează:
14.05
Pulsul zilei (continuare)
Apoi:
15.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Pentru al nouălea an consecutiv, o fată este șefă de promoție la „aviatori”

Publicat: vineri, 26 Iulie 2019 , ora 11.19
Mădălina Lorena Donisan

Mădălina Lorena Donisan este șefa de promoție 2019 a Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov. Ea duce mai departe tradiția fetelor șefe de promoție pe Academie, care a început din 2011. 

Tânăra, de loc din județul Suceava, a fost astăzi, evidențiată și premiată de autoritățile în domeniu, în cadrul ceremoniei de avansare în grad a promoției 2019, care a avut loc în Piața Sfatului. Mădălina Lorena Donisan a fost admisă prima la Academia Forțelor Aeriene, în urmă cu trei ani, și a încheiat acum studiile, la meteorologie aeronautică, tot prima, cu media 9,81.

Tânăra a mărturisit că din curiozitate s-a îndreptat spre acest domeniu.

Mai departe, pentru tânăra sublocotenent va urma o perioadă de 6 luni de pregătire și apoi repartizarea la Baza aeriană de la Borcea.

La celelalte arme și specializări, cinci dintre șefii de promoție sunt băieți. Unul dintre ei este Ștefan Alexandru Vasile, care a încheiat studiile cu media 9,43, la specializarea Controlor trafic aerian.

În acest an, 95 de tineri au încheiat studiile la Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă. Prin Ordin al ministrului Apărării Naționale, promoției 2019 i s-a atribuit denumirea onorifică „Nicolae Bălcescu - 200”.

Adina Chirvasă