ACUM:
19.15
Pasaj urban
Urmează:
20.00
Pasaj urban (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Percheziții în școli

Publicat: miercuri, 8 Ianuarie 2020 , ora 15.00

Polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, efectuează peste 100 de percheziții, astăzi, în Brașov și în alte 24 de județe, precum și în București.

Perchezițiile au loc la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de două milioane de euro prin infracțiuni de fals și de serviciu. În total, au loc 102 percheziții, la finalul cărora polițiștii vor pune în aplicare 15 mandate de aducere.

Acțiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale. Sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare și instigare la abuz în serviciu. Vizate sunt zeci de școli și primării din țară, care au cumpărat, fictiv, mobilier stradal și materiale PSI sau camere de supraveghere supraevaluate. La acțiune participă și polițiști din Brașov. Activitățile beneficiază de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale și al jandarmilor

Sorin Țârcă