ACUM:
18.00
Weekend împreună - Repriza a 2-a (continuare)
Urmează:
19.00
Radiojurnal Radio România
Apoi:
19.15
Pasaj urban

Știri din Brașov Înapoi

Planul USR pentru ieșirea din criza economică

Publicat: vineri, 15 Mai 2020 , ora 16.55

Uniunea Salvați România a prezentat un plan pentru ieșirea din criza economică generată de epidemia de coronavirus. Președintele formațiunii, Dan Barna, a spus că USR vine cu angajamente care înseamnă mai mult decât promisiuni electorale.


Liderul partidului spune că vor exista dezbateri distincte pe fiecare temă din programul care va fi prezentat.


„Știm cum vrem să arate România. Avem mesajul pentru astăzi. Vrem o Românie pe care v-o doriți și dumnevoastră, o Românie cinstită, o Românie competentă, o Românie demnă. Avem materialul, avem subansamblele, avem și constructorii, o parte dintre ei vor vorbi astăzi, apăsăm, începând din acest moment, butonul restart și împreună suntem foarte puternici”, a spus președintele USR, Dan Barna.


Europarlamentarul Cristian Ghinea spune că nu dorește ca, după aceasta criză, să ne întoarcem la normalitatea de dinainte.


“Ne-am saturat cu toții de genul ăsta de promisiuni și de proiecte care rămân doar pe hârtie, astfel încât USR vine astăzi și propune publicului un parteneriat în care noi ne angajăm la a veni cu anumite chestiuni foarte clare, cu impact real în viața oamenilor. Poate că nu sunt spectaculoase, dar sunt foarte concrete, sunt măsurabile. Spunem exact ce vrem să facem buget livrabil, instituție responsabilă și fundamentate bugetar, deci fără gargară, fără miliarde aruncate aiurea, deci cu bugete clare”.


Ghinea propune ca parteneriat cu aliații de guvernare urmărirea în comun a îndeplinirii obiectivelor propuse. Totodată, reprezentantul USR spune că formațiunea nu va negocia posturi, ci angajamente.


Un alt proiect al USR este cel legat de flexi-muncă, propus de Elena Tudose. Experta în politici publice spune că intervalul orar în care muncim ar putea fi schimbat, tele-munca ar fi un concept extrem de important, iar acestea ar fi soluții pentru reducerea numărului de șomeri care a atins cifra de un milion în luna aprilie, din cauza pandemiei.


Cristina Prună a vorbit despre reducerea birocrației și facilități fiscale, în timp ce Claudiu Năsui a venit cu angajamente în ce privește modul de cheltuire a banilor. Năsui a spus că este timpul ca statul, și nu cetățenii, să mai strângă cureaua și să nu mai risipim bani pe programe gen PNDL, care a dus la înfruptarea mafiilor de partid.


Totodată, parlamentarul USR spune că vrea eliminarea pensiilor speciale și zero impozit pe salariile mici.

Sorin Țârcă