ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Podoabe ale haiducilor, oșenilor, mocanilor, sașilor și cărăușilor împărăției – aduse la Brașov

Publicat: marți, 7 Decembrie 2021 , ora 14.13

”Luxul necesar – Podoabe ale haiducilor, oșenilor, mocanilor, sașilor și cărăușilor împărăției”, este expoziția care va avea vernisajul mâine, începând cu ora 18.00, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului din Piața Sfatului nr. 15.

Prin această expoziție, Muzeul de Etnografie Brașov și Muzeul Județean Satu Mare propun brașovenilor și turiștilor o incursiune în lumea de demult, când comunitățile au scris istorie și au construit averi tranzitând mărfuri, cunoștințe și turme de animale între Occident și Orient.

Expoziția «Luxul necesar – Podoabe ale haiducilor, oșenilor, mocanilor, sașilor și cărăușilor împărăției» evidențiază fenomenul social prin etalarea bogăției și a statutului social, fenomen care se manifestă mai ales prin costumul ceremonial. Expoziția pune față în față elemente identitare ale unor comunități la care etalarea bogăției este strâns asociată cu imaginea de om întreprinzător, harnic și cinstit”, a spus muzeograful Bogdana Balmuș.

Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii ianuarie 2022, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, de miercuri până duminică, între orele 9.00 – 17.00, cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare.
Camelia Vlad