ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Prezență nesemnificativă la referendumul organizat de administrația locală Codlea pentru realizarea ocolitoarei

Publicat: luni, 27 Septembrie 2021 , ora 12.28

”Sunteți de acord ca artera ocolitoare a municipiului Codlea să se construiască inclusiv printr-o finanțare bancară/împrumut?”. La această întrebare au fost chemați codlenii să răspundă, duminică, într-un prim pas pentru ca traficul greu să fie scos de pe DN1 care trece prin mijlocul orașului.


Din nefericire pentru administrația codleană, doar puțin peste 10% dintre cetățeni s-au prezentat la vot, ceea ce face ca referendumul să nu fie validat.


Peste 2.200 de persoane au fost prezente la vot. Circa 83% dintre aceștia au votat «pentru», restul fiind împotrivă. Practic, nu a fost validat acest referendum, deoarece trebuia să fie o prezență de 30% Mulțumesc codlenilor care au votat, dar și celor care nu au fost la vot. Ideea este simplă - artera ocolitoare a muncipiului Codlea nu se va mai realiza printr-o finanțare bancară, fiind singura posibilitate certă de construcție a acestei artere despre care vorbim de peste 13-14 ani”, a spus primarul municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu.


Edilul codlean nu renunță, însă, la proiect și spune că va face demersuri către Consiliul Județean Brașov pentru a fi sprijini:


Nu vom renunța! Vom mai încerca acum o cale, pentru că am văzut un model la Bihor prin care președintele Consiliului Județean dă utilitate de arteră ocolitoare unor drumuri județene pentru mai multe localități. Vom încerca și această variantă, de a cere sprijinul Consiliului Județean Brașov”, a adăugat Mihai Cîmpeanu.


Muncipiul Codlea face studii de oportunitate și de fezabilitate pentru construcția unei ocolitoare a orașului încă din 2008, care ar putea fi realizată cu circa 72 de milioane de lei. Banii necesari nu pot fi accesați din fonduri europene, deoarece Codlea nu are peste 50.000 de locuitori, condiție obligatorie pentru fonduri nerambursabile. Pentru că bugetul municipiului este de aproximativ 55 milioane de lei, singura soluție ar fi fost cea a unui împrumut bancar.

Camelia Vlad