ACUM:
7.00
Bună dimineața Transilvania
Urmează:
8.00
Radiojurnal
Apoi:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primarul din Codlea vrea referendum pentru ocolitoare

Publicat: vineri, 20 August 2021 , ora 12.41

Municipiul Codlea este prima localitate din județ care organizează un referendum pentru ca locuitorii să poată decide dacă vor sau nu implementarea unui proiect. Municipiul brașovean își dorește să construiască o șosea de centură pentru ca traficul de tranzit să nu mai treacă prin oraș.

Primarul municipiului codlea, Mihai Câmpeanu, a declarat: "Vorbim de peste 10.000 de mașini care tranzitează zilnic orașul nostru și, în același timp, trebuie să amintim că localitatea își administrează și își cheltuie banii proprii pentru administrarea Drumului Național 1, care străbate localitatea noastră"

Mai mult, în fiecare an, tot Primăria Codlea trebuie să asigure și deszăpezirea, chiar dacă vorbim de un drum național. De-a lungul anilor, administrațiile au tot încercat să realizeze ocolitoarea.

Din nou, Mihai Câmpeanu: "De-a lungul anilor, încă din 2008, se fac studii de fezabilitate pentru construcția acestei ocolitori, dar niciodată nu am ajuns mai departe de studiul de fezabilitate, niciodată nu am trecut la partea de execuție. S-au promis, timp de peste 20 de ani, autostrăzi, drumuri care să ne ocolească localitatea, dar iată că am ajuns tot în situația în care eram acum 20 de ani, adică fără nicio variantă ocolitoare a municipiului nostru"

Astfel, dacă locuitorii ar decide că ocolitoarea este necesară, schimbarea administrației nu ar mai opri continuarea demersurilor. În plus, realizarea proiectului ar costa peste 70 de milioane de lei, în timp ce bugetul localității este de doar 55 de milioane. Cum Codlea nu are 50.000 de locuitori, nu poate accesa fonduri europene pentru acest proiect, astfel că este nevoie de un împrumut.

Sorin Țârcă