ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Procesul pentru Cetățuia Brașovului continuă și în 2022. Următorul termen e la 1 martie

Publicat: luni, 25 Octombrie 2021 , ora 11.17

Procesul pentru Cetățuia Brașovului, ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție - ICCJ, unde a avut termen în data de 19 octombrie, continuă. La ședința de săptămâna trecută s-a decis amânarea judecării cauzei pentru data de 1 martie 2022.


ÎCCJ trebuie să judece recursul formulat de cei ce își dispută dreptul de proprietate împotriva deciziei Curții de Apel Brașov din 2017 prin care Cetatea Brașovului era atribuită statului român, reprezentat de Ministerul de Finanțe. Acest drept de proprietate este însă unul provizoriu.


Reamintim că procesul pentru recuperarea Cetățuii de la SC Aro Palace SA a fost deschis în 6 mai 2015, iar primul termen de judecată a fost abia în data de 4 martie 2016. Ulterior, atât Tribunalul Brașov (în octombrie 2016), cât și Curtea de Apel Brașov (în iunie 2017) au dispus ca obiectivul să treacă din proprietatea SC Aro Palace SA în cea a Statului Român.


În baza deciziei Curții de Apel Brașov, care este executorie, Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice, a intabulat provizoriu Cetățuia, ceea ce înseamnă că are drepturi depline asupra imobilului.


Deciziile instanțelor brașovene au fost atacate încă din 2017 și de Municipiul Brașov, și de SC Aro Palace SA și de SIF Muntenia SA.

Adina Chirvasă