ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Proiect cu screening și analize gratuite, realizat cu fonduri europene, pentru femeile însărcinate din mediile defavorizate

Publicat: joi, 25 Martie 2021 , ora 18.14

„Servicii Medicale de Screening Prenatal pentru 2.100 de gravide din Regiunea Centru” este un proiect care va fi implementat în Brașov și Sibiu, începând cu 1 aprilie, din fonduri europene nerambursabile.

Inițiatorii sunt medici din Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie Dr. I.A. Sbârcea din Brașov, în parteneriat cu cei din Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Prin acest proiect se dorește creșterea numărului de femei care să beneficieze de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare timpurie, diagnostic și tratament – screening prenatal, pentru principalele patologii.

Proiectul cofinanțat din fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Capital Uman este în valoare de peste 12 milioane de lei, se desfășoară pe durata a mai bine de doi ani, și va permite și achiziționarea de echipamente de diagnostic de înaltă calitate.

După ce vor fi identificate, femeile din zonele defavorizate ale Brașovului și ale Sibiului vor fi consultate în cele 2 centre de screening prenatal care vor fi înființate în cadrul proiectului și care vor aparține de ambulatoriile celor 2 spitale angrenate în program. Personalul implicat este de specialitate, a spus prof. univ. dr. Marius Moga.

Cele peste 2.000 de paciente vizate vor beneficia gratuit, pe tot parcursul sarcinii, pe lângă  servicii de educație prenatală, și de servicii de  educație postnatala de tip „școala mamei”.

Camelia Vlad