ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Promisiunea edililor: în iulie se va circula pe pasajul Fartec

Publicat: miercuri, 24 Februarie 2021 , ora 20.31

În iulie se va circula pe pasajul Fartec. O spune primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, care a susținut că a avut mai multe discuții cu constructorul, care s-a angajat să încheie lucrările până în vară.

În prezent, investiția este realizată în proporție de 65%:

„În primul rând, este unul dintre proiectele cu cele mai multe probleme, istoric vorbind. Este un proiect de refacere a unui pod Am avut în ultimele zile discuții cu executanții, cu proiectanții și cu dirigintele de șantier. Avem comandament al acestor lucrări săptămânal, la care reprezentanții primăriei vor lua parte, și am decis să mergem pe această variantă pentru că era varianta care ne permite ca în luna iulie, potrivit angajamentelor constructorului, să circulăm pe acest pod. Cealaltă opțiune, cea a rezilierii contractului și a reatribuirii, ar fi presupus un demers de aproximativ 18 luni pe scenariul cel mai optimist. Și eu îmi doresc să avem acest obiectiv finalizat. Important de punctat este că în urma discuțiilor a fost diminuată valoarea totală propusă, iar acum, devizul actualizat a fost redus cu aproximativ 1,2 milioane de lei“, a declarat primarul Allen Coliban.

Totuși, valoarea contractului s-a ridicat la peste 20 de milioane lei, după ce consilierii au discutat, azi, în ședința de plen, actualizarea cifrelor.

Reamintim că lucrările la vechiul pasaj Fartec au început în 2015. În 2014, la momentul aprobării indicatorilor tehnico-economici, valoarea investiției era de 9,7 milioane lei, cu tot cu TVA. Câteva luni mai târziu a ajuns la aproape 11 milioane. Șantierul de la pasaj a fost închis, pentru că au fost constatate o serie de neconformități la structura de rezistență.

Contractul inițial a fost reziliat în 2017 și s-au mai multe expertize la pasaj, iar în 2018, a fost semnat un nou contract de lucrări, în valoare de aproape 11 milioane lei, cu tot cu TVA. În 2019,  a fost făcută o recalculare, iar valoarea contractului ajunsese atunci la peste 18,7 milioane lei, cu tot cu TVA.

Pasajul a fost construit la începutul anilor ‘70 și în momentul începerii lucrărilor se afla într-o stare de degradare foarte accentuată.

Adina Chirvasă