ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proprietarii vor avea obligația să efectueze anual, până pe 30 iunie, lucrări de combatere a ambroziei

Publicat: luni, 18 Septembrie 2023 , ora 15.05

Toți proprietarii sau deținătorii de terenuri vor avea obligația să efectueze până pe data de 30 iunie a fiecărui an lucrări de smulgere sau erbicidare a ambroziei.

Asta după ce, săptămâna trecută, Camera Deputaților a adoptat proiectul de modificare a legii, privind combaterea acestei plante.

De asemenea cei care dețin terenuri, vor avea obligația să curețe prorietarea de ambrozie, în termen de 15 zile de la data primirii unui avertisment.

„Și autoritățile locale, acum, după modificare a legii, pot să acționeze în acest sens, urmând ca plata să o facă proprietarii de terenuri. Noi facem în continuare un apel pentru că știm că, din punct de vedere al sănătății publice, ambrozia este un factor determinant și inconvenient pentru ce înseamnă bronșitele, astmul și alte probleme care pot să apară din punct de vedere al sănătății. Sperăm să înțeleagă atât proprietarii particulari, cât și persoanele juridice, că trebuie stârpită această această ambrozie, care este foarte periculoasă pentru noi, pentru fiecare care suntem mai sensibili”, a precizat Ciprian Băncilă, directorul executiv al Agenția pentru Protecția Mediului Brașov.

Ruxandra Stoica