ACUM:
7.00
Bună dimineața Transilvania
Urmează:
8.00
Radiojurnal
Apoi:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proteste la Brașov. Circa 300 de persoane s-au adunat și astăzi, în Centrul Istoric (UPDATE)

Publicat: marți, 30 Martie 2021 , ora 20.23

Circa 150 de persoane s-au adunat și în această seară, în Centrul Istoric al Brașovului, pentru a protesta față de restricțiile impuse de autorități pe perioada pandemiei, în special cele legate de purtarea obligatorie a măștii de protecție (pe care unele persoane o consideră inutilă) și cele legate de restricțiile de circulație. Oamenii spun că vor să atragă atenția și asupra problemelor cu care se confruntă domeniul HoReCa.

UPDATE 21.05 - Circulația a fost din nou blocată pe Bulevardul Eroilor

UPDATE 21.10 - Grupul de protestatari este acum în zona Ceasul Rău

UPDATE 21.30 - Protestatarii au ajuns, din nou, în zona Prefecturii. Potrivit informațiilor, unele persoane ar folosi pocnitori.

UPDATE 31 martie ora 09.00 - Pentru a 3-a zi consecutiv, marți seara, pe străzile municipiului Brașov au avut loc proteste față de restricțiile impuse în toată țara în contextul pandemiei de Covid-19. Astfel, peste 300 de persoane au mărșăluit mai mult prin Centrul Istoric al orașului, la orele serii, strigând lozinci cu atingere la autorități. Revendicările difereau de la o oră la alta. Unele se refereau la anularea măsurilor restrictive la circulația pe timpul nopții, altele susțineau redeschiderea restaurantelor, dar cel mai des se scanda „Jos masca”. De altfel, mulți dintre protestatari nu purtau masca de protecție sau o purtau lăsată sub bărbie. Traseul preferat al manifestanților a fost Prefectura-Piața Sfatului-str. Mureșenilor, iar mai apoi, spre Centrul Civic, blocând pentru scurt timp circulația pe B-dul Eroilor. Protestele au fost lipsite de incidente semnificative până la momentul retragerii spre casă. Potrivit IJJ Brașov, 82 de persoane au primit sancțiuni contravenționale în valoare totală de 51.700 lei. În plus, a fost constatată o infracțiune pentru folosirea de articole pirotehnice, fără drept.
Radio România Brașov FM