ACUM:
14.05
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Știri din Brașov Înapoi

PSD Brașov a susținut, astăzi, o conferință de presă live

Publicat: vineri, 13 Martie 2020 , ora 18.24

Partidele politice din Brașov se pliază pe situația actuală, iar PSD a făcut astăzi prima conferință de presă fără presă, transmisă live, pe o rețea de socializare.

Fostul prefect și actual candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean, Marian Rasaliu, a spus că cel mai important este să ne protejăm pe noi pentru a-i putea proteja pe cei dragi. De asemenea este nevoie de solidatritate și unitate pentru a putea trece cu bine peste aceste momente grele a mai spus Marian Rasaliu.

Fostul prefect a mai indicat și zona Făgăraș, din care foarte mulți oameni au plecat la muncă în Italia:

"Cuvântul de ordine în momentul de față este solidaritatea în fața unui inamic fără culoare politică. Noi toți trebuie trebuie să fim solidari unii cu ceilalți, trebuie să avem încredere în instituțiile statului, în poliție, în armată, în jandarmerie și în sistemul medical. Trebuie să fac referire la un aspect și anume faptul că zona Făgărașului este o zonă de unde au plecat foarte mulți oameni să lucreze în străinătate și peste 90% dintre ei în Italia. Trebuie să ne concentrăm din punct de vedere administrativ asupra acestei zone pentru că se întorc foarte mulți oameni acasă", a spus Marian Rasaliu.

În noul format de conferință de presă a fost prezent și doctorul Florin Orțan, senator și președinte executiv al PSD Brașov. Acesta a venit cu mai multe recomandări pentru brașoveni:

"În această perioadă și doar în această perioadă în care avem o transmisie foarte mică este foarte important să vă țineți părinții și bunicii cât mai protejați de contactele sociale. Asigurați-vă că nu merg la piață, asigurați-vă că îi aprovizionați dumneavoastră, fără contact fizic. Este cel mai important lucru pe care îl puteți face. Eu știu că acești seniori sănătoși și foarte activi sunt greu de convins, dar ei trebuie convinși că următoarele două trei luni sunt capitale pentru săpnătatea domniilor lor. Nimic nu este prea mult în acest război cu un inamic invizibil care este extrem de agresiv", a precizat Florin Orțan.

Doctorul Orțan a mai recomandat economisirea personalului medical și dezinfecția periodică a tuturor locurilor publice.

Nucu Jalea