ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Puțini brașoveni au economisit prin Contul Junior, în ultimul an

Publicat: luni, 17 Februarie 2020 , ora 16.48

Doar 383 de conturi pentru micuți au fost deschise, la Brașov, într-un an de la lansarea programului național Contul Junior. Un umăr extrem de mic raportat la numărul total de copii din județ.

Pe numele fiecărui copil din România, statul a deschis un cont în care pot fi depuși bani pe care micuții să îi poată folosi atunci când devin majori. Cei care doresc să economisească pentru copii pot merge la Trezorerie, la ANAF și pot solicita activarea contului Junior, operațiune care este extrem de simplă.

"Titularul contului trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să fie cetățean român, cu CNP de România, indiferent de domiciliu și să nu fi împlinit vârsta de 18 ani. Se pot efectua pe parcursul întregului an depuneri succesive atât de reprezentantul legal cât și de către orice altă persoană care dorește să facă o astfel de depunere.", a precizat Oana Gonțea, purtătorul de cuvânt al ANAF Brașov.

Pe lângă dobânda oferită de bancă, statul are o contribuție extrem de importantă, în cazul în care pe numele copilului a fost depusă o sumă de minim 1.200 de lei anual, adică 100 de lei pe lună.

"Statul acordă o primă anuală în cuantum de 600 de lei, care se acordă în fiecare an, până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiția ca, anual, să existe o depunere minimă de 1200 de lei în cont.", a adăugat Oana Gonțea.

Banii pot fi retrași doar la împlinirea vârstei de 18 de ani.

Sorin Țârcă