ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Știri din Brașov Înapoi

RAR, în căutarea mașinilor care pun în pericol siguranța traficului

Publicat: vineri, 28 Mai 2021 , ora 16.16

Registrul Auto Român a suplimentat numărul de echipaje de Control Tehnic în Trafic în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Hunedoara și Sibiu, cu scopul de a identifica autovehiculele care, prin deficiențele tehnice pe care le au, pun în pericol siguranța traficului.

În zilele de 25 și 26 mai, în timpul controalelor efectuate împreună cu polițiștii rutieri, au fost verificate în trafic 380 de autovehicule.

Dintre acestea,190 prezentau deficiențe majore sau periculoase, iar 37 de autovehicule au fost încadrate în categoria "pericol iminent de accident", potrivit sursei citate. În plus, peste 10% prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante, iar 12 mașini au fost identificate cu ITP expirat sau anulat.

Reprezentanții RAR recomandă șoferilor să nu ignore eventualele defecțiuni ale mașinilor pe care le conduc și să se adreseze unui service auto pentru a le păstra în parametri de siguranță. Totodată, le reamintesc că talonul reținut în trafic de polițiștii rutieri poate fi redobândit în urma unei reinspectări tehnice care va certifica remedierea defecțiunilor constatate.
Camelia Vlad