ACUM:
21.00
Pop Star
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Înapoi

Reconversia sălii de sport din curtea Școlii Gimnaziale nr. 2 mai așteaptă

Publicat: joi, 15 Iunie 2023 , ora 13.05

Reconversia sălii de sport din curtea Școlii Gimnaziale nr. 2 mai așteaptă.

Sala, care a costat peste 24 de milioane de lei, a fost proiectată pentru derularea de competiții naționale și internaționale pentru gimnaști, dar acum este în conservare, după ce părinții celor 1500 de elevi au cerut ca aici să aibă loc și ore de sport școlar.

Însă, pentru acest lucru este nevoie de modificări.

„Suntem în faza de demarare a procedurii de achiziție pentru reconversia acestei săli, respectiv pentru o transformare temporară într-o sală mixtă, atât pentru gimnastică, dar și pentru desfășurarea orelor de sport ale elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 2. În prima etapă vom face partea de documentație, care durează mai mult decât partea de realizare a lucrărilor. Trebuie să facem DALI-ul, documentația pentru autorizația de construire și elaborare a proiectului tehnic. Vorbim de câteva luni de zile, după care durata lucrărilor, noi estimăm că nu ar trebui să dureze mai mult de 30 de zile”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Planul municipalității este să demoleze vechea sală de sport și să obțină finanțare de la Compania Națională de Investiții pentru a construi o nouă sală de sport în curtea școlii, în care să se desfășoare doar orele de sport.

„Am obținut certificatul de urbanism necesar demolării acesteia, așteptăm avizul Ministerului Educației, astfel încât să putem continua cu procedurile necesare în vederea demolării. În ceea ce privește construirea noii săli de sport, am demarat și aici procedurile și am obținut deja certificatul de urbanism și urmează să facem următoarele etape pentru că această sală de sport sperăm să fie construită cu fonduri de la Compania Națională de Investiții”, a adăugat Sorin Toarcea.

Până atunci, în curtea școlii ar putea fi amplasat un balon în care să se joace fotbal.

Inițial, acesta ar fi trebuit să fie pe terenul lăsat liber după demolarea vechii săli, dar cum nu a fost demolată, se va căuta o altă soluție.

Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Adina Chirvasă