ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Rectificare de buget pentru Aeroportul Internațional Brașov de circa 20 de milioane de lei

Publicat: luni, 27 Septembrie 2021 , ora 17.34

Consilierii județeni ai Brașovului au fost convocați astăzi, în ședință extraordinară, pentru a vota în favoarea a 10 proiecte - mai ales pe infrastructura de transport - întrucât a fost necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici, care implică, în cele mai multe cazuri, fonduri suplimentare de la buget.

“A trebuit să actualizăm indicatorii tehnico-economici pentru toate contractele pe care le avem în derulare, atât din fonduri proprii cât și din Programul Național de Dezvoltare Locală și din Programul Operațional Regional. Sunt proiecte la care trebuiau ajustate prețurile, iar în felul acesta putem să încheiem actele adiționale pentru a putea continua lucrările”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.Astfel, la rectificarea de buget de astăzi au fost cuprinse proiecte pentru reabilitarea și modernizarea mai multor drumuri județene, la care lucrările sunt în derulare, precum și pentru continuarea celor la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav. Suma totală aprobată pentru această secțiune se ridică la circa 35 de milioane de lei, aproximativ 20 de milioane de lei doar pentru aeroport.


De la momentul demarării lucrărilor la acest ultim obiectiv, în 2018, până în prezent, au avut loc creșteri ale salariului minim pe ramura Construcții și ale prețurilor la materiile prime pe sector, ceea ce a dus și la repetate modificări ale indicatorilor tehnico-economici, a explicat administrația județeană.

Camelia Vlad