ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Știri din Brașov Înapoi

Renașterea clubului FC Brașov mai are de așteptat

Publicat: marți, 18 Mai 2021 , ora 16.42

Cu 10 voturi pentru și 10 împotrivă, Consiliul Local a respins, astăzi, într-o ședință extraordinară, proiectul privind asocierea municipalității cu ACS Steagul Roșu Brașov, echipă existentă în liga a patra.

Viceprimarul Sebastian Rusu a declarat că aceasta era soluția prin care Municipalitatea, care deține culorile și brandul FC Brașov, să preia locul Coronei din liga a doua de fotbal, în cazul în care aceasta din urmă va promova.


„Am vorbit cu vicepreședintele Federației Române de Fotbal pentru a mă asigura că într-adevăr este real și nu intrăm într-o problemă cu această asociație. Ni s-a confirmat că putem prelua locul Coronei în campionat”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Potrivit primarului Allen Coliban, singura șansă ca FC Brașov să existe din nou este înființarea unei asociații de la zero, care ar putea prelua locul Coronei din liga a doua, în eventualitatea unei promovări. Prin urmare, ca punct suplimentar pe ordinea de zi a fost propusă asocierea municipalității cu CS FC Brașov Steagul Renaște, proiect care a fost respins de consilierii locali.


„Este o excepție din regulamentele Federației Române de Fotbal, cea care permite transferul unui loc al unui club public, către un club privat, dacă locul clubului public este în liga a doua. S-a întâmplat acest lucru și în 2019, deci putem folosi această excepție și este singura care permite acest gen de transfer între două entități fotbalistice”, a precizat primarul Allen Coliban.


La începutul acestui an, primarul Allen Coliban a propus desființarea echipei de fotbal seniori de la Corona, proiect respins la acea vreme de Consiliul Local. Între timp, echipa antrenată de Călin Moldovan s-a calificat în finala barajului de promovare, acolo unde va întâlni pe Vedița Colonești, din județul Olt.

Radio România Brașov FM