ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România găzduiește Campionatului European de înot în bazin scurt

Publicat: joi, 30 Noiembrie 2023 , ora 14.29
România va găzdui ediția cu numărul 22 a Campionatului European de înot în bazin scurt pentru seniori, competiția fiind organizată în incinta Complexului Sportiv de Natație Otopeni. 

În perioada 5-10 decembrie, peste 400 de sportivi din 41 de țări se vor întrece pentru medalii, echipa României fiind alcătuită din 21 de sportivi, 7 la feminin și 14 la masculin. 

De la start nu  lipsesc vedetele David Popovici (foto) sau Vlad Stancu dar alături de ei se afla în premieră și înotătorul Coronei Brașov, Darius Coman. La 16 ani Darius a reușit baremul de calificare la o competiție internațională după campionatele naționale desfășurate în același bazin. La  competiția europeană, Darius va participa la trei probe: 100m bras pe 6 decembrie, 200m bras pe 8 decembrie și  100m mixt pe 9 decembrie. 

Antrenori pentru lotul României sunt: Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Andrei Pinticanu, Radu Claudiu, Răzvan Florea, Bogdan Stroe, Mircea Purcaru, Cătălin Ungur, iar antrenor federal este Silviu Anastase.  

Palmaresul României la Campionatul European de înot în bazin scurt este de 13 medalii: una de aur, patru de argint și opt de bronz.
Adrian SUSANU