ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România pierde la scor în fața Danemarcei, la Mondialul de handbal feminin. Urmează meciurile din grupele principale

Publicat: miercuri, 6 Decembrie 2023 , ora 8.42

În ultimul meci al grupei E din cadrul Campionatului Mondial de handbal feminin, naționala României a suferit o înfrângere severă în meciul cu Danemarca, scor 39-23.

Tricolorele au rezistat doar 15 minute la Herning, apoi gazdele s-au desprins clar pe tabelă. Pentru România au marcat Lixăndroiu 5 goluri, Pintea 3, Seraficeanu 3, Ostase 3, Popa 2, Dindiligan 2, Buceschi 2, Badea 2, Gogîrlă 1. Calificată deja pentru faza a doua a competiției, Romania va intra cu două puncte în grupa principală.

În faza următoare, Danemarca și Germania vor merge cu 4 puncte, Polonia cu 2, iar Serbia și Japonia cu 0 puncte. Adversare tricolorelor le vor fi, în ordine, Germania, Japonia și Polonia, din grupa preliminară F, cu meciuri programate în 7, 9 și 11 decembrie. Primele două clasate în grupa III se vor califica în sferturile de finală.

România încă își poate îndeplini obiectivul, calificarea în sferturile de finală și, implicit, la Turneul Preolimpic. Cu trei victorii, calificarea în sferturile de finală este asigurată. Primele două clasate din fiecare grupă avansează în sferturile de finală. Pentru a obține biletul pentru Turneul Preolimpic, România trebuie să încheie între primele 7 naționale la Mondial.

Radio România Brașov