ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Running Festival la Brașov

Publicat: joi, 16 Septembrie 2021 , ora 18.44

Brașov Running Festival este evenimentul din 26 septembrie care își propune să așeze Brașovul pe harta europeană a marilor competiții de alergare. Competiția este doar episodul pilot al unui festival sportiv mai amplu, prin care orașul nostru vrea să atragă un număr cât mai mare de sportivi la o competiție de anvergură, au precizat organizatorii (foto).

Vicepreședintele CS Colțea Brașov, Florin Florea, a declarat: „Trebuie să recunosc că, după organizarea Campionatului Mondial de 50 km de la Brașov, din 2019, care a fost un succes pentru atletismul românesc, pentru Brașov și pentru organizatori, primind invitația lui Daniel Șanta și a grupului de firme Coresi, am primit cu bucurie organizarea unei competiții de un alt nivel. Ne gândim, în primul rând, la sportul de mare performanță”.

În 29 septembrie este Ziua Mondială a Inimii, ocazie cu care Clubul Rotary desfășoară acțiunea „Promenada inimilor”. În acest an, clubul Rotary se va ocupa de secțiunea destinată copiilor a competiției Brașov Running Festival și le va oferi premii consistente micuților care vor participa.

Președintele Rotary Brașov, doctorul Liviu Muntean, a precizat: „Promovăm sănătatea, pornind de la faptul că, la fiecare 30 de minute, un român face un infarct, că 7 milioane de români au afecțiuni cardio-vasculare, că unul din trei români are hipertensiune arterială și, prin mișcare, încercăm să promovăm sănătatea în conștiința brașovenilor”.

Competiția nu s-ar putea desfășura fără implicarea autorităților locale. Viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu, a punctat: „Am avut mai multe întâlniri cu domnul Florea și am pus la punct toate aceste aspecte, urmând ca, apoi, în Comisia de circulație să luăm decizia închiderii străzillor și, împreună cu Poliția Națională, Jandarmerie, Poliția Locală, cei de la RATBV am făcut în așa fel încât să deviem traseele și să asigurăm fluidizarea traficului”

Organizatorii spun că vor să facă din Brașov Running Festival locul de întâlnire al tuturor iubitorilor alergării cu vedetele atletismului mondial, dar și cu o experiență de eveniment demnă de marile orașe din occident. În 2021 se testează infrastructura, iar de anul viitor organizatorii promit că aduc elita atletismului la Brașov.

Sorin Țârcă