ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Sanctuarul Libearty din Zărnești va avea de astăzi trei noi locatari

Publicat: miercuri, 19 Mai 2021 , ora 12.28

Sanctuarul Libearty din Zărnești va avea de astăzi trei noi locatari.


O ursoaică foarte bătrână, în vârstă de 38 de ani și doi pui de un an și jumătate, de la Grădina Zoologică din Rădăuți, sunt așteptați să ajungă la Zărnești, în această după-amiază.


A trăit doar pe cușcă de beton, în spațiu foarte mic, pentru că nu am avut. Am încercat pentru tineret să le creez spațiu mare. I-am asigurat hrană, mâncare, apă. De aceea am apelat la doamna de la Zărnești, ca sa ia ursoaica și puii de ursuleț, ca să creem spațiu mai mare pentru animale”, a spus responsabilul Parcului Zoologic Rădăuți, Ana Angelica Olenici.


De îndată ce au fost contactați de conducerea Parcului Zoologic Rădăuți, reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni și-au oferit sprijinul pentru ca bătrâna ursoaică să se mai poată bucura, în utlima parte a vieții, de libertate.


“O femelă care toată viața ei a trăit doar pe beton. Acum, în ultimii 11 ani a trăit într-un spațiu de aproximativ 20 de metri pătrați, iar până acum 11 ani, într-un spațiu mult mai mic. Nu a cunoscut natura, nu a cunoscut ce înseamnă să pășească pe iarbă, să se cațere într-un copac. Este o situație care s-a regăsit în multe grădini zoologice din România. Noi speram că nu mai există dar din păcate, uite că mai există”, a spus vicepreședintele Asociației Milioane de Prieteni, Paula Ciotloș.


Tot astăzi, echipele Asociației Milioane de Prieteni Brașov au sterilizat un urs de la Grădina Zoologică din Rădăuți și au ajutat la mutarea unei alte ursoaice cu doi pui într-un țarc numai al lor din Parcul rădăuțean.


Monica Neacșu