ACUM:
13.15
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.05
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Se caută părinți de profesie!

Publicat: miercuri, 29 Aprilie 2020 , ora 17.03

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov continuă procesul de selecție pentru atestarea și angajarea de persoane dornice de a profesa ca asistenți maternali profesioniști. Selecția are loc în cadrul proiectului „TEAM-UP Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor.

Asistentul maternal profesionist este persoana atestată, de către Comisia pentru Protecția Copilului, care asigură prin activitatea pe care o desfășoară, la domiciliul său, creșterea, îngrijirea și educarea copiilor pe care îi primește în plasament. Astfel, trebuie să îndeplinească mai multe condiții, printre care disponibilitate și capacitate de a primi în plasament unul sau doi copii, să nu aibă copii în îngrijire mai mici de 3 ani, să dispună de spațiu care să acopere necesitățile de odihnă și de educație ale utilizatorilor, să aibă venituri suficiente pentru a asigura un trai decent întregii familii, să aibă o stare de sănătate bună, să aibă o experiență anterioară cu proprii copii sau experiență în ocrotirea altor copii, bătrâni, bolnavi, persoane cu nevoi speciale (încadrate în grad de handicap) și să aibă domiciliul pe raza județului Brașov.


Nu poate fi asistent maternal profesionist o persoană care a suferit o condamnare rămasă definitivă prin hotărâre judecătorească pentru săvârșirea cu intenție a unei infracțiuni, părintele decăzut din drepturile părintești sau al cărui copil a fost declarat abandonat. În acest moment, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov are angajați 85 de asistenți maternali profesioniști unde sunt plasați 130 de copii”, a precizat Lidia Mailat, purtător de cuvânt al DGASPC Brașov.


Informații suplimentare referitoare la derularea procesului de selecție se pot obține la Serviciul Management de Caz Alternative Familiale.

Camelia Vlad