ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Spitalul Militar Brașov trimite echipe de vaccinare în localități izolate sau greu accesibile

Publicat: miercuri, 21 Aprilie 2021 , ora 18.27

20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției medicale a MApN, vor acționa în țară, începând de astăzi, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile, la propunerea și solicitarea Direcțiilor de sănătate publică județene, conform instrucțiunilor Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Echipele și centrele mobile sunt arondate Spitalului Clinic Militar de Urgență „Regina Maria” – pentru județele Brașov, Covasna și Harghita.

Echipele de vaccinare sunt formate din personal medico-sanitar din cadrul MApN (medici și asistenți medicali) și paramedici din cadrul DSU, în funcție de numărul de beneficiari și capacitatea spațiului de vaccinare amenajat în localitate, se arată într-un comunicat de presă al MapN.

Centrele mobile de vaccinare sunt organizate în containere asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, iar echipele mobile își desfășoară activitatea în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și asigură, la nevoie, vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu.

Transportul echipamentelor și materialelor necesare procesului de vaccinare, precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare vor fi asigurate de MApN.

Camelia Vlad