ACUM:
10.03
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Starea de alertă, prelungită, de astăzi. Ce s-a schimbat

Publicat: luni, 12 Iulie 2021 , ora 10.40
Starea de alertă este prelungită de azi pe teritoriul României, pentru încă 30 de zile.


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, în ședința de miercuri, hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând de azi, precum și măsurile de prevenire și control aplicate în contextul epidemiologic actual.

„Principala modificare față de măsurile aflate în vigoare vizează creșterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire și control al răspândirii COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin boală de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu SARS-CoV-2”, potrivit CNSU. Mai exact, la competițiile sportive desfășurate în spații deschise, unde va fi permisă inclusiv participarea persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 .


De asemenea, se mențin prevederile referitoare la participarea persoanelor vaccinate și a celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.


Extinderea perioadei de la 90 la 180 de zile va fi valabilă și pentru persoanele care participă la spectacole, concerte, festivaluri publice și private sau alte evenimente culturale desfășurate în aer liber (în limita a 2.500 de spectatori), precum și la nunți și botezuri, în spații închise (cu participarea a cel mult 300 de persoane).

Radio România Brașov FM