ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Înapoi

Taximetriști băuți, amendați și fără centură de siguranță, depistați în timpul unei razii a polițiștilor brașoveni

Publicat: joi, 13 Ianuarie 2022 , ora 13.49
Ziua de ieri, 12 ianuarie 2022, a fost una plină pentru polițiștii rutieri din Brașov, care în intervalele orare 09.00 - 10.30 și 12.00 - 14.00, au desfășurat o razie printre taximetriști.

Pentru abaterile constatate, oamenii legii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale. Majoritatea au fost pentru nerespectare prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, utilizarea telefoanelor mobile în mod neregulamentar, lipsa documentelor asupra conducătorilor auto, dar și 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legii privind transportul în regim taxi și în regim de închiriere. La toate acestea se adaugă un caz de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Astfel, polițiștii au reținut 1 certificat de înmatriculare și 2 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, unul dintre acestea din urmă fiind cel al taximetristului prins sub influența băuturilor alcoolice la volan.

În fapt, polițiștii au depistat un bărbat, în vârstă de 69 ani, care conducea un autovehicul pe strada Octavian Augustus din municipiul Brașov, efectuând transport public de persoane. Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,50 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.
Bianca Bucă