ACUM:
13.15
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.05
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Transport școlar pentru elevii din Centrul Istoric al Brașovului

Publicat: marți, 27 August 2019 , ora 18.44
George Scripcaru, Primarul Brasovului

Elevii Liceului Teoretic Johannes Honterus și cei de la Școala Gimnazială nr. 6 Iacob Mureșianu vor avea un autobuz special care îi va duce la școală.

Primăria Brașov vrea să implementeze un proiect pilot prin care elevii și profesorii să ajungă la școlile din centrul orașului cu autobuze speciale, în scopul fluidizării traficului dar și pentru reducerea poluării.

În expunerea de motive se arată că elevii din ciclul primar, dar și cadrele didactice și nedidactice de la mai multe școli vor avea la dispoziție o linie specială de autobuz, gratuită, care îi va  aduce la școală, din cartiere.

Proiectul-pilot  va fi implementat din prima săptămână de școală și până la sfârșitul acestui an, urmând să fie ulterior extins și la celelalte unități de învățământ din zona istorică a orașului, fiind de asemenea luată în discuție și o extindere a categoriei de beneficiari, la elevii din clasele mai mari.

În autobuze nu vor avea acces alte persoane în afara elevilor din ciclul primar al celor două instituții de învățământ și a cadrelor didactice și nedidactice. Până în 5 septembrie vor fi stabilite orarul de funcționare, traseul, stațiile, numărul de persoane transportate într-o cursă și numărul de curse efectuate zilnic, în corelare cu Planul de transport al Municipiului Brașov. 

Potrivit proiectului de hotărâre, Poliția Locală a Municipiului Brașov va asigura, prezența unui reprezentant în fiecare autobuz școlar, care va asista elevii din ciclul primar la urcare și coborâre.

Tot Poliția Locală va asista copiii la trecerea străzii și îi va însoți până la intrarea în unitatea de învățământ, astfel încât aceștia să fie tot timpul în siguranță. 

Nucu Jalea